Nový rozmer sociálnej politiky v znalostnej ekonomike - Alexy, Július, 1926-2024
Prínosy znalostnej ekonomiky. Potreba adaptácie na nové podmienky s cieľom minimalizovať vplyvy nerovnováhy a krízových javov a dosiahnuť rovnovážny a dynamický hospodársky rozvoj. Ekonomický rast verzus zvýšenie cien základných životných potrieb, vplyv tohto javu na sociálnu politiku a náplň sociálneho programu. Sociálna sieť a znalostná práca. Zvyšovanie intelektu práce a kvalifikácie a profitovanie tak zo sociálnych a ekonomických výhod, ktoré znalostná ekonomika prináša.