Malé príspevkové organizácie od 1. januára 2008 účtujú povinne v podvojnom účtovníctve - Majorová, Miriam
V rámci zmeny účtovníctva v štátnej správe a samospráve sa k 1. januáru 2008 uskutočnilo zjednotenie účtovných sústav v sektore verejnej správy v tom zmysle, že od roku 2008 sú všetky organizácie štátnej správy a samosprávy povinne účtovať v sústave podvojného účtovníctva. Táto principiálna zmena sa dotkla predovšetkým "malých príspevkových", t.j. príspevkových organizácií, ktorých zriaďovateľom je obec alebo vyšší územný celok, ak nepodnikajú a ak objem ich ročného rozpočtu výdavkov nepresahuje 500 000Sk.