Nová sociální Evropa - Krebs, Vojtěch
Kríza sociálneho štátu. Európsky sociálny model. Nová sociálna Európa. Nižšia miera chudoby a nerovnosti v štátoch Európy. Globalizácia, nové technológie, demografické zmeny, rozšírenie EÚ. Dosahovanie plnej zamestnanosti, navýšenie verejných a súkromných investícií do výskumu a vývoja, zaistenie celoživotného vzdelávania, rovné právo pre ženy a mužov, aktívny prístup k stárnutiu, zabezpečenie sociálnej súdržnosti, prevedenie reformy integračnej a imigračnej politiky.