Flexibilita v dôchodkovom veku v krajinách EÚ - Palko, Ján
Prehodnocovanie veku odchodu do dôchodku. Tlak na dlhšie zotrvanie občanov na trhu práce. Systémy dôchodkového zabezpečenia ponúkajú väčšiu flexibilitu pri voľbe odchodu do dôchodku alebo pri pokračovaní v práci, čo sa dosahuje prostredníctvom väčšej prispôsobivosti veku odchodu do dôchodku a výhodných opatrení na predĺženie pracovného života ako aj možnosti poberania dôchodku a príjmu. Význam stanovenia dôchodkového veku v systéme dôchodkového zabezpečenia.