Špecifiká ekonomického odborného textu vo výučbe nemeckého jazyka a stratégie pri tvorbe učebníc - Lišková, Danuša
Nevyhnutnosť venovať výučbe odborného cudzieho jazyka mimoriadnu pozornosť v súčasnej etape globalizácie a internacionalizácie na trhu práce. Odborný jazyk je špecifický prostriedok komunikácie. Charakteristika odborného textu. Tvorba učebníc pre študentov rozličného odborného zamerania na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Kritériá pre zostavenie učebníc. Príklady.