Slovenské školy ako odraz dlhodobej stratégie rozvoja Slovenskej republiky - Zubalová, Zdenka
Slovenské verejné vysoké školy sú financované najmä zo štátneho rozpočtu. Ich „hlavný predmet činnosti“, ktorým je vzdelávanie študentov bude v súlade s Národným strategickým referenčným rámcom, ako aj Stratégiou a Akčnými plánmi. Súčasní študenti prvých ročníkov univerzít sa stanú absolventmi v roku 2012. Z toho vyplýva, že vzdelávanie už teraz musí byť nastavené na potreby roku 2012.