Vzdelanie, veda a výskum - nové faktory v hospodárskom vývoji po druhej svetovej vojne - Klas, Antonín
Vplyv ekonomického vývoja na postavenie vedy a výskumu. Zmeny v štruktúre fyzickej a duševnej práce. Vplyv Lisabonskej stratégie. Strategický význam vzdelanostného a vedeckovýskumného potenciálu, ktorý stále narastá a stáva sa zdrojom nového typu rozvoja nielen národných ekonomík, ale celého globalizujúceho sa sveta.