Factors influencing the size of non-profit sector in Europe - Raguseo, Domenico
Analýza vplyvu vybraných faktorov na relatívnu veľkosť a štruktúru neziskového sektora v niektorých členských krajinách EÚ. Využitie výstupov citovaných sekundárnych výskumov a databázy EUROSTAT-u ako zdroje údajov. Triedenie vstupných údajov prostredníctvom zhlukovej analýzy v záujme definovania heterogenity analyzovaného súboru. Následná aplikácia metódy korelačnej analýzy pre kvantifikáciu miery tesnosti závislosti medzi vybranými premennými.