Vývoj arménsko-tureckých vzťahov - Stepanyan, Ruben
Arménsko-turecké vzťahy vyplývajúce zo vzájomnej nedôvery medzi dvoma národmi a historického bremena. Moskovská dohoda (Dohoda o bratstve) podpísaná v roku 1921 medzi Tureckom a bolševistickým Ruskom. Sporné body v turecko-arménskych vzťahoch. Arménsko a Turecko v opozícii. Absencia diplomatických vzťahov medzi dvoma štátmi.