Determinanty rastu cien zlata na svetových trhoch - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Stav svetových zásob zlata. Medzinárodné dohody o využití zlata pre menové účely. Špecifiká vlastníctva zlata vo fyzickej a dematerializovanej podobe. Vývoj svetových cien zlata. Korelácie cien komodít. Porovnanie vývoja cien zlata a ropy v roku 2007.