Univerzity v národním inovačním systému - Beneš, Michal
Zhodnotenie postavenia univerzít v znalostnej ekonomike v Česku, predovšetkým v procese tvorby znalostí. Vývoj funkcií univerzít, ktoré plnia v znalostnej spoločnosti. Význam univerzít ako producentov nových znalostí. Rozlišuje sa hľadisko vstupov a výstupov inovačných aktivít, osobitne vnútorného výskumu a vývoja a jeho štrukturálnych charakteristík. Špecifická pozornosť je venovaná spolupráci univerzít s podnikovým sektorom z hľadiska jej intenzity a formy, vrátane významu externých zdrojov znalostí pre inovačnú aktivitu firiem.