Ekonomická problematika v preklade - Pauleová, Milada
Problematika prekladania ekonomických termínov. Nejednotnosť názvoslovia medzi ekonómami. Používanie medzinárodných slov. Preberanie cudzích termínov najmä z angličtiny. Jazykové interferencie.