EURO ante portas - Hübel, Jozef
Zavedenie eura znamená najväčšiu spoločenskú zmenu za uplynulých osemnásť rokov od zmeny režimu. Význam IT systémov v procese konverzie na euro. Problémy a riziká konverzie. Najrizikovejšou skupinou v procese prijímania eura sú malí a strední podnikatelia. Nástrahy eura. Prínos eura pre podniky. Euro a zahraničný obchod. Kapitálový trh. Duálne zobrazovanie a uvádzanie cien. Konverzia statických dát burzy. Obchodný a zúčtovací systém burzy. Najlepšie pripravené na zavedenie spoločnej meny sú banky a finančné inštitúcie.