Potřebuje zdravotnictví marketing? - Bednář, Jan
Zdravotníctvo je odbor ako každý iný a preto potrebuje marketing. Ide o správne pochopenie, čo pacient - klient očakáva a aké sú jeho potreby. Olomoucká fakultná nemocnica sa zúčastnila marketingového výskumu, ktorý bol rozdelený na 7 častí: lekár, sestra, služby hospitalizácie, organizácia práce, prostredie nemocnice, imidž a meno, intimita. Výsledky výskumu pomohli zostaviť marketingový plán. Jasná marketingová komunikácia je dôležitá. Aj zamestnanci musia vedieť, čo je to marketing. Financovanie marketingu v zdravotníctve.