Národní a kolektivní prvky v obranné politice Rumunska - Dutu, Petre
Hlavné rysy bezpečnostnej politiky Rumunska. Národná a kolektívna zložka obrannej politiky. Tri hlavné roviny národnej zložky obrannej politiky: vojenská obrana, civilná obrana a občianska rovina. Globálne ponímanie obrany. Príslušnosť Rumunska k NATO a Európskej únii. Spoliehanie sa na vlastné sily.