Asie: diplomacie a potíže s "rýžováním" - Foltýn, Jaroslav
Narastanie krízy vo výrobe a spotrebe ryže ako plodiny. Príčiny nedostatku ryže na svetovom trhu. Diplomatické a medzinárodné pozadie. Zmrazenie exportu ryže. Vzostup cien. Potravinová kríza globálneho charakteru ako kríza ryžová v Ázii.