Vliv měnové integrace na ekonomiku země - Černíková, Petra
Problematika vstupu krajín do menovej únie. Charakteristika ekonomickej integrácie. Teória optimálnych menových oblastí. Kritériá teórie OCA (optimálnych menových zón). Náklady vstupu do menovej únie. Prínosy zapojenia krajín do menovej únie.