Morálka a jej pôvod - Vongrej, Marián
Človek ako subjekt i objekt ekonomiky má rozum, slobodnú vôľu a tvorivé schopnosti, ktorých využívaním prispieva k spoločenskému i ekonomickému rastu. Determinantmi ekonomického rastu sú popri iných aj morálne princípy, ktoré sú dôležité pre zdravé fungovanie spoločnosti. Problematika morálky a mravného správania sa človeka.