Harmonizovaný index spotřebitelských cen: jeho specifika a zkreslení při měření inflace v eurozóně - Dvoroková, Kateřina
Problematika metodiky konštrukcie harmonizovaného indexu spotrebiteľských cien. Analýza špecifických požiadaviek zahrnutých v tomto indexe a komponentov, ktoré v indexe zohľadnené nie sú. Možné skreslenia, ku ktorým môže dovhádzať pri meraní inflácie. Genéza indexu, jeho právne východiská, interpretácia nameraných hodnôt v rokoch 1991-2006 podľa oficiálnych štatistík a identifikácia problematických okruhov v súvislosti s meraním zmien cenovej hladiny v eurozóne.