Ekonomická výkonnosť a systémy sociálnej ochrany - Dudová, Iveta
Rozmanitosť systémov sociálnej ochrany v EÚ. Typológia štátov blahobytu. Pracovné vzťahy a sociálna ochrana. Možnosť zosúladenia sociálnej ochrany a ekonomickej výkonnosti. Potreba reforiem systémov sociálnej ochrany. Konfigurácie sociálnej ochrany. Odporúčania agendy Lisabonskej stratégie. Vzťah k flexicurity a workfare. Skúsenosti z Dánska.