Etický kódex audítora - návod praktickej aplikácie cieľov a základných princípov auditu - Kareš, Ladislav
Vymedzenie pojmu auditing, audítorstvo. Potreba používania a dodržiavania etických princípov a etických zásad, ktoré sú obsiahnuté v Etickom kódexe audítora. Etické správanie sa v audite. Etický kódex pre audítorov (pre účtovných odborníkov) IFACu. Slúži ako základ (model) pre všetky kódexy pripravené a uplatňované členskými organizáciami IFACu.