Poistenie pohľadávok – podpora kreditmanažmentu - Múdra, Helena
Poistenie pohľadávok patrí medzi najmladšie poistné odvetvia, ktorého história sa na Slovensku úzko spája s rozvojom princípov trhového hospodárstva. Poistenie pohľadávok ako efektívny nástroj zabezpečenia sa pred škodami vyplývajúcimi z nesplnenia záväzkov v tuzemskom aj medzinárodnom platobnom styku. Okrem tradičnej funkcie poistenia ponúka podnikateľským subjektom komplexné riešenie manažmentu pohľadávok, „šité na mieru“.