Etika účtovníka pri zmenách vlastníckych transakcií obchodných spoločností - Máziková, Katarína
Etika v profesii účtovník. Pri zmenách vlastníckych transakcií obchodných spoločností, bez zániku, ako je zlúčenie, splynutie a rozdelenie je podmienka uzavretia účtovníctva a zostavenia mimoriadnej individuálnej účtovnej závierky. Tu sa prejaví okrem odbornosti jeden zo základných aspektov účtovníckej profesie etika účtovníka, etické vlastnosti účtovníka.