Poisťovanie katastrofických rizík - Pinda, Ľudovít, 1958-
Nadhľad na alternatívny transfer rizika (ATR), ktorý predstavuje spoločný názov pre netradičné postupy ochrany spoločnosťami rôznych od tradičných poisťovní. Podstata ART. Sekuritizácia rizika. Riešenie problémov kapacity poisťovne, špeciálne pre prípady zemetrasenia, povodní a víchric. Pre škody spôsobené víchricou je uvedený výpočet parametrického indexu a jeho využitie.