Hlavné aspekty v oblasti nezamestnanosti a jej dôsledky v jednotlivých regiónoch SR - Morovská, Ivana
Nezamestnanosť v SR prebieha prechodným a striedavým tempom. Zatiaľ čo v rokoch 2002-2005 bola evidovaná pomerne vysoká miera nezamestnanosti v SR, odstupom dvoch rokov táto miera relatívne klesala, a to od roku 2006 do roku 2008. Je naďalej nevyhnutné zabezpečiť túto klesajúcu tendenciu najmä na východnom Slovensku, a to v zaostalejších krajoch ako Košický, Prešovský, ale tiež Banskobystrický kraj. Nevyhnutnosť vytvorenia optimálnych pracovných príležitostí na trhu práce. Otázka zamestnanosti je jednou z najdôležitejších v procese riešenia celkovej podpory a rozvoja krajiny.