Dlouhodobá nezaměstnanost v ČR a její konsekvence na rostoucí ekonomiku - Tvrdoň, Michal
Problém nezamestnanosti v ČR, vývoj miery nezamestnanosti a jej skladby v rokoch 1994-2006. Aj keď v posledných rokoch došlo k výraznému zníženiu miery nezamestnanosti, niektoré problematické aspekty vo fungovaní trhu práce pretrvávajú. Jedným z hlavných problémov je príliš vysoký podiel dlhodobej nezamestnanosti na celkovej.