Klíma školy ako riadiaci fenomén - Zelina, Miron
Potreba skúmania a poznania klímy školy. Charakteristika pojmu klímy školy, funkcie klímy školy. Statické a dynamické chápanie klímy školy. Klasifikácia klímy školy. Zisťovanie a meranie klímy školy.