Kombinácie podnikov (účtovné aspekty) - Farkaš, Richard
V posledných rokoch sa na Slovensku zvyšuje počet rôznych foriem kombinácií podnikov (business combinations). Najčastejšie je zlúčenie, ale častými sú aj kúpa a vklad podniku alebo jeho časti. Menej častými je splynutie a rozdelenie. Dôvody pre takéto transakcie. Základné pravidlá pre oceňovanie majetku a záväzkov. Vplyv ocenenia reálnou hodnotou na vlastné imanie spoločnosti. Vzťah k Obchodnému zákonníku a k daňovým zákonom.