Analýza stavu boja proti suchu v agrosektore - Hríbik, Ján
Boj proti suchu patrí aj do portfólia riešenia problémov vodného hospodárstva. Nejde pritom len o sucho na poľnohospodárskej pôde, ale aj o sucho v celej krajine. Najzávažnejšie sociálno-ekonomické dôsledky sucha sú však na pôdu a krajinu a ich extrémne účinky zahŕňa pojem dezertifikácia. Globálny charakter problému. Dohovor o boji proti dezertifikácii. Európska dimenzia problému. Otázky potrebné na riešenie v EÚ. Stav v SR - riešenie vlastných problémov s vysušovaním krajiny a pomoc iným štátom.