Uplatnenie účtovných zásad pri vyjadrení reálnej majetkovej, finančnej a výnosovej situácie podniku - Zaťková, Ľubica
Prezentácia problematiky účtovných zásad využívaných v účtovníctve podnikateľov pri vyjadrovaní reálnej majetkovej, finančnej a výnosovej situácie. Základným materiálom použitým pri spracovaní príspevku boli súčasné platné právne predpisy z oblasti účtovníctva, hlavne zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, ďalej vedecké príspevky, medzinárodné štandardy na zostavenie účtovnej závierky IFRS/IAS, všeobecne uznávané účtovné zásady GAAP. Pri spracovaní článku bola využitá metóda analýzy a metóda syntézy pri formulovaní záverov.