Fiktívne bohatstvo založené na dlhoch - Rowbotham, Michael
Michael Rowbotham: The grip of death (Smrteľné zovretie). Knižka anglického autora, ktorá je stále aktuálnejšia aj po desiatich rokoch. Problematika súčasného kapitalizmu a zvlášť finančného systému. Smrteľné zovretie finančných inštitúcií vedie ku hlbokým krízam a deštrukcii. Falošnosť vnímania reality cez peniaze. Otroctvo zadlženosti, jeho pôvod. Hľadanie alternatív ako sa vysporiadať s problémami dlhov a finančného systému. Pokračovanie.