Slovenskú korunu nahradí euro - Kyjac, Pavol
Vznik koruny ako základnej peňažnej jednotky. Peňažná reforma v roku 1892. Rakúsko-uhorská banka. Začiatky peňažníctva a bankovníctva na Slovensku. Bankocetle ako prvé papierové peniaze na slovenskom území. Činnosť a úloha Rakúskej národnej banky v peňažnej sústave. Reformné opatrenia z roku 1862. Rakúsko-uhorské vyrovnanie a vznik Rakúsko-uhorskej banky. Finančná kríza.