Modelovanie v zaistení - Krátka, Zuzana, 1968-
Proces modelovania. Výhody modelov a ich fázy. Deterministický a stochastický prístup k modelovaniu. Modelovanie ako významný nástroj manažmentu rizík zaisťovní. Klady a zápory jednoduchých modelov. Obmedzujúce faktory modelovania. Modelovanie prírodných katastrof. Nový model RMS (Risk management systems). Význam modelovania v zaistení.