Sekuritizácia pohľadávok versus úverová kríza - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Pohľad na schému sekuritizácie úverových pohľadávok. ABS ako inovatívny štrukturovaný nástroj z oblastí peňažných a kapitálových trhov, ktorý je náhradnou alternatívou úverového financovania. Podstata modelu financovania ABS. Priebeh ABS transakcie. Ciele, výhody a riziká ABS. Porovnanie faktoringu a ABS. Kríza amerických hypoték a zlyhanie modelov ABS v praxi.