Agriculture and farming related activities: their actors and position in the LEADER approach - Lošťák, Michal
Zámerom článku je ukázať ako poľnohospodárstvo a s ním ďalšie súvisiace aktivity sú oslovené v kontexte európskeho LEADERu a ako LEADER ovplyvňuje postavenie poľnohospodárstva a naväzujúcich odvetví v rozvoji vidieka. Analýza ukazuje, že poľnohospodári sa najviac zúčastňujú projektov majúcich za cieľ pridanie hodnoty miestnym produktom, nie sú príliš aktívni v projektoch zameraných na zlepšenie kvality života na visieku.