Ochrana vlastníctva a vyvlastnenie ako zásah do subjektívnych práv - Budjač, Milan
Objasnenie pozície inštitútu vyvlastnenia ako zásahu do subjektívnych práv, vymedzenie pojmu zásah a atribút jeho imanentnej legitimity ako východiskového kvalifikačného kritéria a vyvlastnenie v súvislosti s ochranou vlastníctva v našom právnom priestore je analyzované v kontexte ustálenej rozhodovacej činnosti Ústavného súdu SR a Európskeho súdu pre ľudské práva.