Typológia krajiny Slovenska: regionalizácia jej prírodno-kultúrneho charakteru - Oťaheľ, Ján
Typológia krajiny na európskej úrovni. Výskum krajiny - jej vlastností, dimenzií a fyziognómie. Prírodné, historické a kultúrne aspekty pri výskume typológie krajiny Slovenska.