Financování investice do vzdělávání - Dlouhá, Petra
Investície do vzdelávania a ľudského kapitálu. Význam súkromných a firemných investícií v podmienkach Českej ekonomiky ako alternatívneho zdroja k verejnému financovaniu ľudského kapitálu zo štátneho rozpočtu. Aj napriek reforme a veľkému rozvoju vysokých škôl po roku 1989 je štátný rozpočet aj teraz hlavným zdrojom financovania. Jednou zo základných ciest zvyšovania kvality terciálneho školstva je školné, ktoré by malo byť financované z budúcich výnosov študenta.