Transparentnost programového financování - Horňáková, Michaela
Analýza jedného z moderných nástrojov riadenia verejných výdavkov. Ide o programové financovanie, ktoré by malo priniesť hlavne efektívnosť a vyššiu transparentnosť alokácie verejných zdrojov. Na príklade programového financovania v zdravotníctve na Slovensku sa autorky pokúšajú načrtnúť prípadné riziká spojené s týmto nástrojom.