Terciálne vzdelávanie na Slovensku v globálnom prostredí - Macúchová Gabrišová, Katarína
Budúcnosť SR vedie cestou maximálneho zvýšenia vzdelanosti jej obyvateľstva. Vysoké školy sú významným strediskom vedecko-technického rozvoja regiónov a integrujú vedu a výskum regiónov najmä v oblasti aplikovaného výskumu. Kvalita a rozvoj terciálneho vzdelávania v globálnom prostredí priamo závisí od schopnosti vysokých škôl udržať si v čo najväčšej miere svoju nezávislosť a racionálne uvažovanie