Vybrané aspekty formovania systému menového kurzu v krajinách V4 - Mirdala, Rajmund
Zhodnotenie hlavných aspektov formovania politiky menových kurzov krajín V4 po roku 1989. Ich základné podobnosti a odlišnosti v rámci aplikovaných stratégií menového kurzu v kontexte základných makroekonomických súvislostí. Formovanie systémov menových kurzov v krajinách V4. Stabilizačná kríza (roky 1990-1994). Finančná otvorenosť krajín V4 (1994-2006). Reálny efektívny menový kurz v krajinách V4. Vývoj reálneho outputu a inflácie v krajinách V 4.