Potreba kvalitatívne nového prístupu k chápaniu konkurencieschopnosti národnej ekonomiky v podmienkach globalizácie - Šikula, Milan
Sformovanie viacúrovňovej siete globálnej konkurencie. Posuny vo funkciách štátu a v úlohách a význame regiónov a lokalít. Viacrozmerný charakter konkurencieschopnosti a základné smery jej rozvíjania. Vývinové metamorfózy globálnych faktorov konkurencieschopnosti. Východiská pre stratégiu globálnej konkurencieschopnosti.