Náklady na kvalitu - Kopřivová, Zuzana
Príspevok predstavuje vhodný spôsob klasifikácie nákladov na kvalitu a pre ich zobrazenie ponúka kalkuláciu podľa aktivít. Ako veľmi užitočný nástroj pre analýzu týchto nákladov je uvedená Paretova analýza. Ak podnik uplatní meranie nákladov na kvalitu, umožní to sústrediť pozornosť na oblasti vysokých nákladov a pomôže to odhaľovať príležitosti pre možné znižovanie celkových nákladov. Zvyšovaním kvality potom firma zaistí konkurencieschopnosť svojich výrobkov a služieb a v neposlednom rade tiež zvýšenie svojho podielu na trhu.