New Deal na pozadí amarické hospodářsko-politické tradice - Tajovský, Ladislav
Vymedzenie pojmu New Deal (nový údel). Historický pohľad na vznik, myšlienkové prúdy a tvorcov New Dealu. Dedičstvo New Dealu pre americkú hospodársku politiku.