Podnikové informačné systémy a ich nedostatky v podnikateľskom prostredí agrorezortu - Fiľa, Milan
Na základe analýzy súčasného stavu IS v podnikateľskom prostredí v agrorezorte sa dá konštatovať, že ešte stále pretrvávajú veľké medzery v množstve i forme používania moderných IKT pre zjednodušenie a zefektívnenie chodu spoločnosti. Najmä veľké podniky si začínajú uvedomovať hodnotu kvalitných a včasných informácií. Núti ich k tomu aj široká európska konkurencia. Pozitívne trendy sa začínajú objavovať aj v malých a stredných podnikoch. Odstránenie nedostatkov IS a nasadenie progresívnych prvkov IKT môže prispieť k vylepšeniu hospodárenia podnikov i k získaniu konkurenčnej výhody na trhu.