Studie pracovního trhu v Číně - Rezlerová, Jaroslava
Čína je v súčasnosti krajinou s rýchlym ekonomickým rastom, na čom sa značne podieľa otvorenie trhu zahraničným investorom, ako aj veľký vývoz. Krajina sa však stretá s nedostatkom kvalifikovaných pracovných síl. Požiadavky a potreby čínskych pracovníkov. V Číne panuje odlišná predstava (v porovnaní so západom)o dobrom manažérovi. Čína je tradičnou vzťahovou ekonomikou. Spoločnosť je založená na hierarchickom usporiadaní vzťahov (guanxi), ktoré sú predpokladom pre harmóniu medzi ľuďmi a morálne hodnoty. Vychádza z nich aj obchodné jednanie a čínska podnikateľská kultúra. Dôveru v systém obchodných vzťahov nezaručuje právo, ale guanxi samotné. Charakteristika čínskeho kultúrneho dedičstva.