Význam partnerstva s Ruskom pre energetickú bezpečnosť EÚ - Trenčianska, Elena
Celosvetový nárast dopytu po energii. Európska energetická stratégia. Energetická závislosť EÚ podľa druhov energií. Význam Ruska pre európsky trh - výhody a riziká. Čoraz aktuálnejšia otázka - či vôbec existujú v súčasnosti reálne riešenia hroziacej energetickej kataklizmy našej civilizácie.