Zahraničný obchod a vonkajšia ekonomická výkonnosť - Burda, Štefan
Vývojové tendencie v zahraničnom obchode Slovenska pred vstupom do EÚ. Lisabonská stratégia. Konvergenčný program. Spoločná obchodná politika. Štátna proexportná politika. Otvorenosť ekonomiky. Tovar, služby, výnosy a vonkajšia výkonnosť. Exportná výkonnosť a dovozná náročnosť. Výmenné relácie. Finálna úroveň exportu. Surovinovo-energetická náročnosť dovozu. Vonkajšia ekonomická rovnováha. Priame zahraničné investície a zahraničný obchod. Bazálne faktory dlhodobého vývoja slovenského zahraničného obchodu. Predpoklady dlhodobého vývoja slovenského zahraničného obchodu.