Vývoj Európskej únie - Bracjun, Anatolij
Najdôležitejšie globálne výzvy a ich možný dopad na európsku integráciu. Vývoj európskej integrácie v čiastkových oblastiach. Rozpočtová politika Európskej únie. Systém príjmov všeobecného rozpočtu EÚ. Integračný vývoj v oblasti kohéznej (štrukturálnej) politiky. Právny rámec Európskej únie. Politika ochrany hospodárskej súťaže. Spoločná zahraničná a bezpečnostná politika (SZBP). Dopravná politika EÚ. Menová politika EÚ. Politika rozširovania Európskej únie.