Ekonomické a sociálne aspekty aktuálnych demografických trendov – Slovensko v kontexte európskeho vývoja - Hvozdíková, Veronika
Problematika populačného starnutia. Nové ponímanie ľudského faktora. Sociálno-ekonomické pozadie vzniku nového modelu rodiny. Demografická transformácia. Demografický vývoj na Slovensku. Starnutie populácie a ekonomická teória. Starnutie populácie a ekonomická prax. Reforma systému dôchodkového zabezpečenia. Systém verejného zdravotníctva. Úloha vzdelávania. Zmena štruktúry rodiny a otázka rodinnej politiky. Solidarita ako jedna z kategórií sociálneho štátu.